Op de markt van CV ketels zijn er tal van merken actief. Dit maakt de keuze voor u niet gemakkelijker. Door het grote aanbod ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. Naast de merken zijn er ook nog diverse types en zo is het als leek zijnde lastig om een onderbouwde keuze te maken. Daardoor willen wij u graag wat meer informatie willen bieden over de merken. Daarbij kunt u vast wel wat begeleiding gebruiken om uiteindelijk tot een goede keuze te komen bij de aanschaf van een CV ketel.

Overzicht van de merken

Om meer te leren over de merken, willen wij dit niet in een paar zinnen voor u samenvatten. Dat zou kunnen leiden tot miscommunicatie en de merken verdienen de tijd om goed omschreven te worden. Daarom hebben wij ervoor gekozen dat u op het merk kunt klikken op het moment dat er meer informatie over duidelijk is bij ons. De volgende 11 merken zijn actief op de Nederlandse markt:

 • Itho
 • Nefit
 • AWB
 • Vaillant
 • Remeha
 • Intergas HR ketels
 • Atag
 • Beretta
 • Bosch
 • Ferroli
 • Viessmann

Verschillende types

Alle merken hebben verschillende types beschikbaar. Omdat niet elke CV dezelfde functies heeft zult u per merk uit zo een 5 tot 10 types kunnen kiezen. Welke type past bij uw woonsituatie kunt u zelf bepalen door te kijken naar de eigenschappen van de verschillende soorten CV ketels. Kiest u voor een combiketel of toch nog liever de solo CV ketel. Bij de solo wordt enkel de centrale verwarming geregeld, bij een combiketel zowel de centrale verwarming als het overige warme water. De meest gekozen variant is de HR combiketel.

Waar op letten bij de CV ketel keuze

De keuze van een CV ketel is belangrijk doordat het een grote investering is en deze ook voor een langere tijd mee gaat. Bedenk van te voren goed op wat voor aspecten de vergelijking gebaseerd word. Kort gezegd, welke van de onderstaande aspecten heeft meer prioriteit? Dit kunnen de kosten zijn, bepaalde afmetingen of zoekt u juist een zo zuinig mogelijke ketel waardoor het rendement hoog ligt.

 1. prestaties: Wat verwacht u van de ketel? Moet het mogelijk zijn om zowel warm te douchen en warm water uit de kraan te kunnen pakken, tegelijkertijd? Of is het prima als dit enkel afzonderlijk van elkaar kan?
 2. Garanties: Hoe belangrijk zijn de garanties bij de keuzes voor een CV ketel? Het word ook altijd aangeraden om een onderhoudscontract af te sluiten.
 3. Milieu: Hoe zuinig is de ketel en hoeveel van de energie wordt omgezet in warm water? Hoe zuiniger de ketel, des te meer er bespaard kan worden op de energierekening!
 4. Afmeting: Zijn er specifieken eisen met betrekking tot de afmeting, als hij bijvoorbeeld op een bepaalde plek moet komen te hangen.
 5. Merk: Heeft u een sterke voorkeur voor een bepaald merk, dan is de keuze natuurlijk al een stuk eenvoudiger.
 6. De prijs: Zoekt u een goedkope CV ketel? Ook hier kan op geselecteerd worden als het rendement minder belangrijk is en het erom gaat dat de prijs goed is.

Bepaal zelf wat u belangrijk vind om uiteindelijk een weloverwogen keuze te kunnen maken. Het is ook altijd mogelijk om een CV-ketel installateur om advies te vragen. Geen enkel probleem om u hierover meer uitleg te geven.