Bij de keuze voor een nieuwe ketel zullen de kosten een belangrijke factor zijn. Net als de besparingen die gedaan worden op de energiekosten. Dit zijn afwegingen die uiteindelijk leiden tot de beste keuze van de nieuwe CV ketel. Wat kost een HR ketel dan in zijn totaal? Hierbij zijn twee componenten van belang, namelijk de HR ketel zelf en de kosten van de installatie.
Om exacte prijzen te ontvangen die horen bij uw situatie zult u verder in contact moeten komen met een specialist. Enkel middels deze pagina hopen we een goede indicatie te kunnen geven om vervolgens goed georiënteerd verder te kunnen kijken.

Prijs van de HR ketel

De ketel zelf, een Hoge Rendements ketel, vereist wel een kleine investering. Wij rekenen gemiddeld tussen de €1.500,- en €2.000,- voor de HR ketel, hierbij zijn er altijd wel uitschieters naar boven en beneden. Maar reken bij een gemiddelde HR ketel al snel op zo een 2000 euro. Waren deze prijzen nog niet bekend dan kan je hiervan schrikken, maar wees gerust, het rendement zal voor een forse besparing op de energiekosten zorgen. Afhankelijk van de situatie uiteraard, maar een besparing van 250 euro op jaarbasis is niet vreemd.
Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten HR ketels, dus ook voor minder budget is het mogelijk om de ketel te vervangen. Voor de nieuwste modellen kunt u informeren bij de CV ketel installateur in de regio, via onze site brengen wij u graag in contact.

De kosten van de installatie

Naast de kosten van de ketel zelf, zal de installateur ook kosten rekenen. Bespreek vooraf duidelijk of het plaatsen van de ketel mogelijk is en welke kosten hieraan verbonden zijn. De installatiekosten liggen veelal tussen de €500,- en €950,- afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.
Professionele installatie is wel een must. Denk niet dit zomaar zelf te kunnen doen, want fouten hierin maken zijn erg kostbaar en kan zelf gevaarlijk zijn!

Wat is de beste keuze?

Uiteindelijk gaat het om een geschikte HR ketel te kiezen die zowel past binnen het budget als de comfort wensen. Vooraf valt er veel in te lezen over het onderwerp, maar elke situatie is anders en daarom verstandig om te laten adviseren door een CV ketel installateur. Deze kent de verschillende ketels en kan u direct vertellen of de installatie mogelijk is. Aangezien er afvoer nodig is voor de condens die ontstaat, is het in sommige woningen niet mogelijk en zal er een alternatief gezocht moeten worden. Dan kan het opeens zo zijn dat een VR ketel (Verbeterd Rendement) de beste keuze kan zijn.
Kijk dus zeker verder dan enkel wat kost een HR ketel en vergeet ook niet de kosten van de installatie mee te rekenen. Het liefst vragen naar de totaal prijs en op basis hiervan kijken of het binnen het budget valt. Het zal een investering zijn, maar met de besparingen die het oplevert is dit binnen 5 tot 7 jaar alweer terug verdiend + nog een goede bijdrage aan het milieu!