[et_pb_section admin_label=”Sectie” global_module=”2011″ fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_fullwidth_header global_parent=”2011″ admin_label=”Volle breedte header” title=”Ontvang gratis offertes” subhead=”Vergelijk 6 Installateurs in uw regio” background_layout=”dark” text_orientation=”center” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” button_one_text=”Vergelijk direct!” button_one_url=”http://www.watkosteencvketel.nl” background_url=”//www.cvketel-feitjes.nl/wp-content/blogs.dir/35/files/sites/35/2016/08/Header-cvketel-feitjes.jpg” background_overlay_color=”rgba(28,28,28,0.39)” parallax=”off” parallax_method=”off” content_orientation=”center” image_orientation=”bottom” subhead_font_size=”25px” subhead_font_size_phone=”10px” subhead_font_size_last_edited=”off|phone” custom_button_one=”on” button_one_bg_color=”#7cda22″ button_one_letter_spacing=”0″ button_one_use_icon=”default” button_one_icon_placement=”right” button_one_on_hover=”on” button_one_letter_spacing_hover=”0″ custom_button_two=”off” button_two_letter_spacing=”0″ button_two_use_icon=”default” button_two_icon_placement=”right” button_two_on_hover=”on” button_two_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” global_module=”1995″ saved_tabs=”advanced,css” max_width=”100%” text_font_size=”16″ text_font_size_phone=”11″ text_font_size_last_edited=”off|phone” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_margin=”|15%||15%” custom_margin_phone=”|1%||1%” custom_margin_last_edited=”on|phone” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Informatie over uw HR-ketel vervangen

U merkt dat uw huidige hr-ketel niet meer aan uw eisen voldoet. De hr-ketel heeft regelmatig storing, verbruikt veel energie of is simpelweg te oud. Een hr-ketel vervangen is een klus voor een ervaren installateur. Een installatiebedrijf komt graag bij u langs om uw huis weer te voorzien van een nieuwe, energiezuinige hr-ketel.

Vervangen of repareren?

De gemiddelde levensduur van een hr-ketel ligt tussen de 12 en 15 jaar. Heeft u een storing bij uw huidige hr-ketel, maar is deze nog niet zo oud? Dan is het verstandig om eerst deskundig advies in te winnen bij een ervaren installateur. Misschien betreft het slechts een kleine storing die eenvoudig te verhelpen is. In dat geval is de hr-ketel vervangen niet direct nodig.
Als uw hr-ketel wel ouders is dan 15 jaar, dan is het aan te raden om uw hr-ketel te vervangen. Ook wanneer deze nog geen mankementen vertoont. Het is namelijk zo dat een oude hr-ketel niet meer het hoogst haalbare rendement oplevert. Een oude ketel gebruikt meer gas, waardoor uw energierekening hoger wordt dan hij eigenlijk zou moeten zijn. Door de hr-ketel op tijd te vervangen kunt u uzelf tot wel 20 procent op de stookkosten besparen.
Nog een voordeel van een nieuwe hr-ketel is dat de waarde van uw woning stijgt. Een goed werkende hr-ketel ligt beter in de huizenmarkt, omdat uw huis een beter energielabel krijgt. Mocht u van plan zijn binnen korte tijd te verhuizen, dan is het verstandig om te investeren in een nieuwe hr-ketel. Een nieuwe hr-ketel kopen is bovendien beter voor de veiligheid.

Kosten hr-ketel vervangen

De kosten om een hr-ketel te vervangen lopen zeer uiteen. De prijs is onder andere afhankelijk van het merk, de capaciteit en het rendement van de nieuwe hr-ketel. U kunt kiezen voor een hoog rendementsketel met een rendement van 100, 104 of 107 procent. Alle energie wordt hiermee omgezet in nuttige warmte. Nuttige warmte is de warmte die ook daadwerkelijk in huis benut kan worden.
Gemiddeld kost een hr-ketel tussen de 1000 en de 2600 euro, afhankelijk van het rendement en de capaciteit. Een hr-ketel vervangen is een gespecialiseerde klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Als u zelf niet beschikt over de juiste kennis en ervaring beschikt is het verstandig om de installatie aan een installatiebedrijf over te laten. Als u plannen heeft om de hr-ketel te vervangen en te laten installeren, dan moet u hierbij ook nog rekenen op ongeveer 500 tot 900 euro aan montagekosten.

Tips voor hr-ketel vervangen

Een hr-ketel vervangen is een klus voor een ervaren installateur. Wacht daarom niet te lang met het aanvragen van een hr-ketel offerte als u er voor de winter nog warmpjes bij wilt zitten. De meeste installatiebedrijven raden u aan om tijdens de zomermaanden uw hr-ketel te vervangen. Tijdens deze warmere periode heeft u de thermostaat minder nodig en zal u het minste hinder ondervinden van werkzaamheden aan uw hr-ketel. Bovendien hebben installateurs het tijdens deze periode iets minder druk, zodat u niet op een wachtlijst terecht komt.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]