Kies voor de beste hr-ketel offerte

Snel akkoord gaan met de eerste de beste hr-ketel offerte is meestal zonde van uw geld. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken kunt u een weloverwogen keuze maken voor het installatiebedrijf die het beste bij u past. Bovendien kunt u hiermee flink geld besparen. De besparingen lopen in sommige gevallen op tot wel 40 procent. Vergelijken is dus zeker de moeite waard.

Leasen, huren of kopen?

Niet iedereen kan zich meteen een nieuwe hr-ketel veroorloven. Een hr-ketel kopen is een dure aangelegenheid. Bovendien is het niet alleen de aanschaf van de hr-ketel waar u rekening mee moet houden, maar ook de installatiekosten en de onderhoudskosten. Ook als u de goedkoopste hr-ketel offerte hebt gevonden, kan dit een prijzige kwestie blijven.
Daarom geven veel leveranciers de optie om een hr-ketel op afbetaling te kopen. In plaats van een fors bedrag ineens koopt u de hr-ketel op afbetaling. Over het totaalbedrag moet u wel rente betalen, zodat de totaalprijs hoger is dan wanneer u het apparaat direct bij aanschaf volledig zou betalen.
Een andere optie om een nieuwe hr-ketel aan te schaffen is door er één te huren of te leasen. U sluit een huurcontract of leasecontract af bij uw installatiebedrijf of bij de leverancier, waarbij u vastlegt dat u het apparaat in bruikleen neemt. Zo voorkomt u dat u een groot aankoopbedrag ineens moet betalen. Bovendien geven veel installateurs u de mogelijkheid om een all-in contract af te sluiten. Hiermee kunt u kosten voor onderhoud en eventuele reparaties in het maandbedrag opnemen.

Hr ketel offerte aanvragen

Een hr-ketel offerte aanvragen is heel eenvoudig. U kunt kosteloos meerdere offertes aanvragen bij verschillende installatiebedrijven. Een hr-ketel offerte is vrijblijvend. Het verplicht u tot niets.
U kunt gemakkelijk online een hr-ketel offerte aanvragen door het simpelweg invullen van een formulier. Omdat u uw postcode opgeeft komt u in contact met verschillende installateurs die werkzaam zijn in uw regio. Als u een aantal simpele vragen hebt beantwoord over uw wensen, krijgt u binnen enkele werkdagen een hr-ketel offerte op maat toegezonden. De vragen die u dient te beantwoorden gaan voornamelijk over uw woning en waar u de hr-ketel geplaatst wilt hebben. Op de hr-ketel offerte vindt u onder andere informatie over de kosten van de hr-ketel, de materiaalkosten, de voorrijkosten en de installatiekosten.

Offertes vergelijken

Door meerdere offertes aan te vragen bij diverse installatiebedrijven, heeft u de mogelijkheid om prijzen en service te vergelijken. Bij het vergelijken is het verstandig om niet alleen naar de totale kosten te kijken, maar ook naar waar de totaalprijs op gebaseerd is. Wellicht bent u onder de streep duurder uit bij een installatiebedrijf, maar kunt u daar ook meer voor terug krijgen. Vraag ook naar voorwaarden, zoals garantie, extra kosten die kunnen voorkomen bij overwerk, werk in het weekend of in de avonduren.
Waar moet u op letten bij het vergelijken van de offertes? Uiteraard kiest u het liefst voor de voordeligste offerte. Maar een goedkope hr-offerte is niet altijd de voordeligste optie. Kijk daarom goed naar welke werkzaamheden er allemaal bij de prijs inbegrepen zijn.