Waar opletten bij een Hr-ketel kopen?

Een hr-ketel is een grote aanschaf. Bovendien gaat een hr-ketel zo’n 15 jaar mee, dus is het verstandig dat als u een hr-ketel gaat kopen, u een weloverwogen keuze maakt. Bereid daarom u aankoop zorgvuldig voor en verzamel voldoende informatie. Wij geven u een aantal nuttige tips die u hopelijk verder helpen als u een hr-ketel gaat kopen.

Tips bij een Hr-ketel kopen

Als u net begint met oriënteren voordat u een nieuwe hr-ketel gaat kopen, zult u merken hoeveel mogelijkheden er eigenlijk zijn. Een hr-ketel laten installeren of een oude hr-ketel vervangen vergt dus eerst een gedegen onderzoek. U zal misschien informatie vragen bij vrienden, familieleden en collega’s, maar bedenk u wel dat ieder woonhuis andere eisen stelt aan een hr-ketel. Welke hr-ketel geschikt is voor u, kan een heel andere zijn dan de nieuwe hr-ketel waar uw beste vrienden zo tevreden mee zijn.
Op internet kunt u handige hr-ketel kieswijzers of koopwijzers vinden die door het beantwoorden van enkele simpele vragen u een duidelijk antwoord geven op de vraag welke ketel het beste geschikt is voor uw woonsituatie. Welke hr-ketel het beste bij u past, hangt met name af van uw type woning, de grootte van uw woning en hoe goed uw huis geïsoleerd is. Daaruit kunt u vaststellen wat de capaciteit van uw hr-ketel moet zijn. Daarnaast kunt u uzelf van te voren afvragen hoe belangrijk u de energiebesparing vindt en welke eigenschappen uw nieuwe hr-ketel moet hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de snelheid van het opwarmen van water of het tegelijkertijd gebruiken van warm water door meerdere personen in de woning.

Kosten nieuwe hr-ketel

Een goede hr-ketel hoeft echt niet zo duur te zijn. De prijs is namelijk lang niet altijd een indicatie voor de kwaliteit van de ketel. Laat de kosten van de hr-ketel dan ook vooral niet uw leidraad zijn. Als u een hr-ketel gaat kopen, moet u vooral kiezen voor een hr-ketel die bij u past.
Tegenwoordig is het vooral verstandig om een hr-ketel ketel te kopen die heel energiezuinig is. Deze ketels zijn vaak wat duurder in aanschaf, maar verdienen zichzelf razendsnel terug door de besparing op uw energieverbruik. Bovendien verlenen steeds mee gemeentes subsidies op zeer zuinige hr-ketels. U bespaart dan niet alleen geld op uw maandelijkse stookkosten, maar u ontvangt ook direct korting op de nieuwprijs van de hr-ketel.

Hr-ketel offerte aanvragen

Wilt u meteen weten wat een nieuwe hr-ketel u gaat kosten? Vraag dan direct een vrijblijvende hr-ketel offerte aan bij een installatiebedrijf in uw regio. Zij kunnen u een duidelijke prijsindicatie verschaffen. Een slimme manier om geld te besparen is om meerdere offertes aan te vragen bij meerdere installateurs. Omdat ieder installatiebedrijf zijn eigen tarieven heeft, kunt u bij een ander bedrijf zomaar tientallen euro’s goedkoper uit zijn. Vergelijk wat de kosten zijn als u een nieuwe hr-ketel gaat kopen, wat de installatiekosten zijn en welke service u nog meer aangeboden wordt. Zo kunt u kiezen voor het installatiebedrijf met de laagste oprijzen en de beste service.