Een CV ketel is onmisbaar in een huishouden. Maar bij de installatie, onderhoud en vervanging komen kosten kijken. Om meer inzicht te krijgen in deze kosten, geven wij graag meer informatie hierover. Door goed voorbereid op onderzoek te gaan naar een cv installateur, kan er fors bespaard worden. Afhankelijk van de huidige CV-ketel kan er bespaard worden door een zuinigere ketel te nemen. Hierbij geldt hoe ouder de ketel, hoe meer u wellicht kunt besparen op het plaatsen van een nieuwe ketel. Er zijn op dit moment 3 soorten ketels waaruit gekozen kan worden, los van de diverse merken. De kosten van een CV-ketel exclusief de montage komen bij deze drie soorten neer op de volgende bedragen

Soort ketel Prijs voor CV ketel incl.btw
Vr-ketel €1.000,- tot €1.500,-
Hr-ketel €1.000,- tot €2.500,-
HRe-ketel €10.000,- tot €12.500,-

Kosten van een CV installatie

Naast de prijs die komt kijken bij de aanschaf van een ketel, zal deze ook geïnstalleerd moeten worden. Een montage van de diverse ketels word door een specialistische CV-ketel installateur gedaan. Hierdoor bent u verzekerd van vakwerk en heeft u hier zelf geen omkijken meer naar. De kosten van de installatie verschillen niet heel veel voor de diverse ketels. De totale kosten liggen gemiddeld tussen de  €500,- en €1.000,- euro. Afhankelijk van de huidige situatie en mogelijke voorrijkosten zullen de exacte kosten bepaald worden. Om meer inzicht te krijgen in de specifieke kosten kunt u geheel gratis een vergelijking aanvragen. Bespreek duidelijk wat er inclusief de kosten is, verstandig is daarom om een duidelijke totaalprijs af te spreken. Zo komt u niet voor verassingen te staan.

Onderhoudskosten van een CV ketel

Naast de kosten van de ketel en installatie is het belangrijk om deze ketel goed te onderhouden. Vaak wordt er direct met de installateur een onderhoudscontract opgesteld. Dit is net zo gemakkelijk en hierdoor bent u ervan verzekerd dat de ketel goed blijft werken. De kosten hiervan liggen tussen de €50,- en €100,- euro per jaar. Zie dit als een soort verzekering voor een warm huis, wat toch niet geheel onbelangrijk is!

Vervanging na 15 jaar

Gemiddeld worden CV-ketels na zo een 15 jaar vervangen. Dit is niet perse doordat de CV-ketel kapot gaat na 15 jaar, maar vooral om niet teveel uit te geven aan energie. Houdt hier daarom op tijd rekening mee, al werkt de ketel nog goed. Eens zal er een kostenpost komen om de CV-ketel te vervangen. Bekijk de mogelijkheden van CV-ketel installateurs bij u in de regio. Vraag een gratis vergelijking aan en krijg inzicht in de kosten die hierbij komen kijken.