De CV ketel zorgt voor de verwarming van uw woning en bij een combiketel ook voor het warme water. De basis van het wooncomfort wordt hierdoor dus bepaald. Om een CV ketel te vervangen kan verschillende redenen hebben. Naast wooncomfort kan het ook financieel aantrekkelijk zijn om de ketel te vervangen. Belangrijk hierbij zijn de kosten die komen kijken als de CV ketel eenmaal vervangen moet worden. Voordat er een keuze gemaakt word is het verstandig om een goede vergelijking te maken. Het aanbod van CV ketels is namelijk groot en allen met zijn eigen voordelen. Ook onderling kan de prijs bij de installateurs verschillen. Bespaar daarom op de kosten van een CV ketel vervangen, door een gratis vergelijking aan te vragen.

Waarom de CV ketel vervangen?

Het vervangen van een CV ketel kan meerdere redenen hebben. De vier meest voorkomende redenen hebben wij voor u opgesomd:

  • De CV ketel is aan het einde van zijn latijn. De levensduur is zo een 15 jaar, het is dus goed mogelijk dat na 15 jaar de ketel echt vervangen moet worden.
  • Er komen steeds zuinigere CV/HR/combiketels op de markt. Heeft u nog een energievreter in huis, dan kan het veel energiekosten besparen door de ketel te vervangen.
  • Een goede CV ketel verhoogd de waarde van de woning. Zo heeft het ook invloed op het energielabel. Bij de verkoop van de woning kan het dus ook interessant zijn.
  • Eist u meer van de ketel dan kan het nodig zijn om voor een ander soort te kiezen. Niet iedere CV kan namelijk tegelijkertijd warm water leveren voor de douche en voor de afwas.

Duidelijk zijn de financiële voordelen die het vervangen met zich mee brengt. Soms zijn de kosten voor het onderhoud zo hoog dat het sowieso verstandig is om een nieuwe CV ketel te laten installeren. Daarnaast is de kwaliteit van de ketels door de jaren heen ook verbeterd. Voor meer wooncomfort is het daarom ook aan te raden.

Wat zijn de kosten?

De kosten die een CV ketel vervangen met zich mee nemen ligt aan de nieuwe CV die gekozen wordt. De kosten zullen bepaald worden door het materiaal (de nieuwe CV) en de installatiekosten. Voor de installatie kunt u tussen de €500 en €1.000 verwachten. De materiaalkosten zijn vooral afhankelijk van de keuze tussen VR- HR of HRe ketel. Waarbij een Hoge Rendementsketel het meest gekozen word. De kosten voor een dergelijke ketel liggen gemiddeld tussen de €1.500,- en €2.000,-.

Vergelijk de mogelijkheden

Heeft u nog twijfels over uw keuze, laat u dan adviseren door een CV ketel installateur. Om een geschikte installateur te vinden is het handig om een gratis vergelijking aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de kosten en mogelijkheden om uw CV ketel te vervangen. Maak duidelijke afspraken om achteraf geen onaangename verrassingen tegen te komen.