Hulp bij aanvragen van cv-ketel offerte

Als u op zoek bent naar een nieuwe cv-ketel, dan kunt u voor deskundig en eerlijk advies het beste naar een installateur gaan. Installatiebedrijven zijn namelijk professionals op het gebied van cv-ketel installatie, cv-ketel onderhoud en cv-ketel bespaartips. Wilt u weten wat een nieuwe cv-ketel u gaat kosten? Vraag dan een cv-ketel offerte aan. Wij vertellen u graag meer over cv-ketel offertes.

Wat staat er in de cv-ketel offerte?

In de cv-ketel offerte kunt u lezen hoe het kostenplaatje van het plaatsen van uw nieuwe cv-ketel is opgebouwd. Een offerte is meestal overzichtelijk opgebouwd. U zal uiteraard kijken naar de totaalprijs, maar kijk ook eens naar alle individuele prijzen. Zo kunt u zien hoe de installateur aan de geraamde totaalprijs is gekomen.
De volgende prijscategorieën op de cv-ketel offerte verdienen extra aandacht:

  • Prijs van de door u gekozen cv-ketel.
  • Installatiekosten.
  • Materiaalkosten.
  • Kosten van demonteren en afvoeren van een eventuele oude ketel.
  • Voorrijkosten.
  • Eventuele toeslagen (sommige installateurs hanteren speciale tarieven als u wilt dat ze in de avonduren of in het weekend langskomen).
  • BTW inclusief of exclusief.

Waar moet u op letten?

De installatie en het onderhoud van een cv-ketel is een gespecialiseerde klus. Sommige informatie die u op de cv-ketel offerte terugvindt zal u daarom misschien niet direct helderheid verschaffen. Als u een prijsonderdeel op de cv-ketel offerte niet helemaal begrijpt, schroom dan vooral niet om uw installatiebedrijf om duidelijkheid te vragen. Een goede installateur legt u graag uit wat ze met de informatie bedoelen.
Wij geven u graag handvatten om direct te kunnen herkennen of u met de juiste installateur in zee gaat. Wanneer u de volgende punten helder kunt terugvinden op de offerte weet u zeker dat u met een betrouwbare installateur te maken heeft.
Deze punten op de cv-ketel offerte geven u garantie voor de beste voorwaarden;

  • Het installatiebedrijf is aangesloten bij Uneto-VNI.

Uneto-VNI kunt u zien als een keurmerk voor installateurs. Het is de ondernemersorganisatie voor de installatiesector. Installateurs die bij deze organisatie zijn aangesloten leveren kwaliteit en garantie op hun werk. Als u een klacht heeft over uw installatiebedrijf of u heeft een meningsverschil met uw installateur, dan kunt u met behulp van de geschillencommissie proberen het probleem op te lossen.

  • Het installatiebedrijf vermeld de garantieduur.

Op de ketel zelf krijgt u van de leverancier een zogenaamde fabrieksgarantie. Dit is meestal een garantie van 2 jaar. Sommige installatiebedrijven geven u extra lang garantie als u een onderhoudsabonnement bij hen afsluit.

  • De werkzaamheden bij een onderhoudsbeurt worden duidelijk vermeld.

Veel installatiebedrijven bieden servicecontracten aan, waarmee u recht hebt op periodiek cv-ketel onderhoud. De werkzaamheden die installateurs tijdens deze onderhoudsbeurt uitvoeren, kunnen per bedrijf nog wel eens verschillen.

Hoe kunt u een cv-ketel offerte aanvragen?

Op internet vind u veel verschillende sites waarbij u offertes voor cv-ketels kunt vergelijken. Ook kunt u zelf installatiebedrijven bij u in de regio benaderen voor een vrijblijvende cv-ketel offerte. Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven zodat u zelf kunt uitvinden bij welke installateur u het voordeligst uit bent. Hiermee kunt u uzelf tientallen euro’s besparen.