Als u een nieuwe cv ketel wilt laten installeren, dan bent u vast nieuwsgierig naar wat de kosten voor een cv-ketel zijn. Voor een scherpe prijsindicatie kunt u het beste een offerte aanvragen bij een installatiebedrijf bij u in de buurt. Op de cv-ketel offerte vindt u de prijzen voor de aanschaf van de cv-ketel, de kosten voor de installatie en eventuele bijkomende kosten zoals de vraagprijs voor het onderhoud, voorrijkosten en wat het kost om uw oude cv-ketel te laten demonteren en afvoeren.

Kosten nieuwe cv ketel

Er zijn heel veel soorten cv-ketels verkrijgbaar. De kosten van deze verschillende cv-ketels lopen behoorlijk uiteen. De meest eenvoudige variant is meestal een goedkope cv-ketel. Het rendement wat hiermee behaald kan worden is minimaal. Dat betekent dat u uiteindelijk meer geld kwijt bent aan uw maandelijkse lasten, want met een laag rendement bespaart u niet op de stookkosten.
Een cv-ketel heeft u al voor 800 euro, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar met een veel hoger prijskaartje. Er zijn cv-ketels die enkele duizenden euro’s kosten. U kunt er ook voor kiezen om een cv-ketel te huren of zelfs te leasen. U maakt dan een betalingsregeling voor een maandelijkse afschrijving. Op die manier bent u niet in één keer heel veel geld kwijt.

Kosten cv ketel installatie

Naast de kosten van de cv-ketel zelf, moet u ook rekenen op kosten voor het installeren. Als u ervaring heeft met het installeren van cv-ketels, dan kunt u geld besparen door deze klus zelf uit te voeren. Echter moet u dan evengoed kosten rekenen voor een nacontrole van een bevoegde installateur. Als u deze controle niet laat uitvoeren kan dat ten koste gaan van uw garantie en u kunt dan ook rekenen op een boete van uw verzekering waar u een  brandverzekering heeft lopen.
De installatiekosten zijn opgebouwd uit onder andere uurloon, voorrijkosten en eventueel extra werk. Als er bijvoorbeeld eerst een oude cv-ketel afgesloten en verwijdert moet worden, zullen de installatiekosten hoger zijn dan wanneer het enkel het plaatsen en aansluiten van een nieuwe cv-ketel betreft. De installatiekosten liggen gemiddeld tussen de 500 euro en de 900 euro per plaatsing.

Kosten cv ketel onderhoud

Andere bijkomende kosten van de cv-ketel komen van het cv-ketel onderhoud. U bent verplicht om uw cv-ketel regelmatig te laten controleren. Dit in verband met de veiligheid, maar door regelmatig uw cv-ketel te onderhouden heeft u ook veel langer plezier van het apparaat. U kunt dus nog meer geld besparen door ervoor te zorgen dat uw cv-ketel in optimale conditie blijft.
Per onderhoudsbeurt wordt ongeveer 65 euro gerekend, afhankelijk van hoe uitgebreid de onderhoudswerkzaamheden zijn. Afhankelijk van hoe oud uw cv-ketel is en welk type cv-ketel u laat installeren zal de controle eens per half jaar zijn, maar kan ook eens per 3 jaar zijn.
U kunt ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij het installatiebedrijf. Hiermee geniet u enkele voordelen, waaronder korting op de controles en voorrang bij eventuele storingen. Gemiddeld kost een onderhoudsabonnement zo’n 5 euro per maand.