Een cv-ketel installeren is een klus voor een professional. Een erkende monteur sluit uw nieuwe cv-ketel gemakkelijk, snel en veilig aan. De installatiekosten komen bovenop de aanschaf van een nieuwe ketel. Een cv-ketel kopen kunt u vaak het beste doen bij een installateur. Vaak krijgt u korting op het apparaat als u deze laat installeren door het bedrijf. Dat kan u zo enkele tientjes tot een paar honderd euro besparen.

Deskundig een Cv-ketel installeren

Als u een keuze hebt kunnen maken uit het grote aanbod cv-ketels, dan is het verstandig om deze te laten installeren door een expert. Zelf een cv-ketel installeren is zonder kennis en ervaring een moeilijke en tijdrovende klus. Bovendien moet een Cv-ketel zorgvuldig worden aangesloten om de veiligheid te waarborgen. Een Cv-ketel installeren is voor een ervaren monteur een fluitje van een cent.

Cv-ketel installeren door monteur

Men denkt vaak, ten onrechte, dat ze kunnen besparen op een nieuwe Cv-ketel door de installatie zelf te realiseren. Helaas is niets minder waar. Ten eerste is een cv-ketel installeren een klus die zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Een cv-ketel die niet goed is aangesloten kan onnodig veel energie verbruiken en gaat minder lang mee. Daarnaast kan een verkeerd gemonteerde ketel gevaarlijke situaties opleveren.
Een cv-ketel kopen en een cv-ketel installeren zijn dure aangelegenheden. Wanneer u beide combineert kan het u zomaar flink wat geld besparen. Veel installatiebedrijven geven namelijk graag korting als u bij hen de cv-ketel aanschaft en de cv-ketel laat installeren door één van hun monteurs.
Installatiebedrijven geven daarnaast ook vaak extra garantie op de cv-ketel, als deze door hen is geïnstalleerd. Deze extra service kunnen ze geven, omdat ze zeker weten dat de Cv-ketel op de juiste wijze is bevestigd en aangesloten.

Werkzaamheden van een installateur

Een installateur heeft veel ervaring en kennis op het gebied van diverse type Cv-ketels. Sommige installateurs werken alleen in opdracht van één leverancier, maar er zijn ook installateurs die werken met allerlei soorten en merken.

Een installateur kunt u voor de volgende werkzaamheden inzetten:

  • Cv-ketel advies.
  • Cv-ketel installeren.
  • Cv-ketel onderhoud.
  • Oude cv-ketel vervangen.

Met een installatiebedrijf kunt u ook een onderhoudscontract aangaan. U heeft dan recht op regelmatige controle en onderhoudswerkzaamheden aan uw ketel. Een dergelijk contract is vaak goedkoper dan wanneer u steeds apart hiervoor een afspraak maakt. Met een onderhoudscontract weet u zeker dat uw Cv-ketel naar behoren blijft werken. Met een goede cv-ketel onderhoud wordt de levensduur aanzienlijk verlengt.

Kosten cv-ketel installatie

Wat kost het om een cv-ketel te installeren? Dat hangt er vanaf welke ketel u laat installeren en door wie u de cv-ketel laat installeren. Een Vr-ketel is een redelijk goedkope Cv—ketel en een Hr-ketel of een Hre-ketel zijn juist iets duurder in de aanschaf. Daarnaast moet u ook nog een paar honderd euro aan montagekosten rekenen.
Als u weet welk type Cv-ketel u wilt laten installeren, dan kunt u als volgende stap een installateur om een vrijblijvende offerte vragen. Met deze offerte kunt u precies zien wat de hele klus u gaat kosten. Door meerdere installateurs om een offerte op maat te vragen, kunt u de prijzen vergelijken. Installatiebedrijven kunnen behoorlijk verschillen in prijs. Deze verschillen kunnen zitten in de voorrijkosten, het uurloon van de installateur en bijvoorbeeld materiaalkosten. Door de offertes naast elkaar te leggen, kunt u deze vergelijken op prijs en aangeboden services, zodat u weet bij welke monteur u het voordeligst uit bent. Dat kan u zomaar enkel honderden euro’s aan kosten schelen.