Gaat u een nieuwbouwwoning betrekken en heeft u een nieuwe cv-ketel nodig? Of is uw oude cv-ketel aan vervanging toe? Dan zal u er al gauw achter komen dat een nieuwe cv-ketel behoorlijk prijzig kan zijn. Het is logisch als u op zoek bent naar een goedkope cv-ketel en wij helpen u dan ook graag met uw zoektocht door het geven van handige cv-ketel bespaartips.

Cv-ketels vergelijken

U bent op zoek naar een goedkope cv-ketel? De slimste manier om een goedkope cv-ketel aan te schaffen is door het vergelijken van apparaten. Er zijn namelijk heel veel verschillende cv-ketels op de markt. Door cv-ketels te vergelijken kunt u er al gauw achter komen welke het beste bij uw wensen aansluit en welke binnen uw budget past.
De punten waar u cv-ketels onder andere op kunt vergelijken zijn:

  • Prijs.
  • Leverancier.
  • Capaciteit.
  • Gaskeurlabel.
  • Cv-ketel soort.

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope cv-ketel zal u uiteraard als eerste kijken naar het prijskaartje van de cv-ketels. Maar als u denkt aan besparingen op langere termijn, dan is het ook verstandig om op zaken als capaciteit, gaskeur en kwaliteit van de leverancier te letten. Hiermee loopt u minder risico op een miskoop en zal uw rendement op langere termijn hoger zijn.

Soorten cv-ketels

Tegenwoordig heeft de consument de keuze uit talloze verschillende cv-ketels. De bestaande cv-ketels kunt u op diverse manieren onderverdelen. Ten eerste kunt u onderscheid maken tussen een Vr-ketel, een Hr-ketel en een HRe-ketel. Een Vr-ketel is een relatief goedkope cv-ketel, maar hiermee behaalt u van alle soorten het minste rendement. Een Hr-ketel is iets prijziger in de aanschaf, maar kan u op langere termijn meer geld besparen.
Daarnaast kunt u kiezen uit een open ketel en een gesloten ketel. Hr-ketels zijn vrijwel altijd gesloten ketels, maar andere cv-ketels zijn vaak ook als open ketel verkrijgbaar. Bij een gesloten cv-ketel wordt de benodigde lucht buiten de woning gehaald. Bij een open cv-ketel wordt de lucht uit de ruimte waar de ketel zich in bevindt gehaald. Bij een open cv-ketel is het van belang dat de ruimte voldoende geventileerd wordt. Een gesloten cv-ketel wordt vaker gekozen, omdat dit de meest veilige optie is. Een open ketel wordt vaak gezien als een goedkope cv-ketel, omdat de installatie ervan wat eenvoudiger is waardoor de installatiekosten vaak lager liggen.
De kosten van een cv-ketel kunnen ook onderling verschillen, wanneer men kiest tussen een solo cv-ketel of een zogenaamde combiketel. Een combiketel is een boiler en cv-ketel in één. Een solo cv-ketel kan alleen de centrale verwarming in een woning verzorgen. Voor warm water is er een apart apparaat nodig. Een combiketel is een goedkope cv-ketel, omdat u slechts één apparaat hoeft aan te schaffen en omdat de onderhoudskosten lager liggen dan bij een solo cv-ketel.

Cv-ketel bespaartips

Tot slot geven wij u nog graag enkele cv-ketel bespaartips mee. Zoek bij de aanschaf niet alleen naar een goedkope cv-ketel, maar bereken ook het rendement van de ketel. Een duurdere ketel kan u op langere termijn meer geld besparen dan een goedkope cv-ketel. Bekijk of het gaskeurlabel op het apparaat voldoet aan uw wensen, zodat u niet over een aantal jaar toch een nieuw apparaat wil aanschaffen. Vergeet ook niet prijzen bij verschillende leveranciers te vergelijken. U kunt hiermee zomaar tientallen euro’s besparen.