[et_pb_section admin_label=”Sectie” global_module=”2011″ fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_fullwidth_header global_parent=”2011″ admin_label=”Volle breedte header” title=”Ontvang gratis offertes” subhead=”Vergelijk 6 Installateurs in uw regio” background_layout=”dark” text_orientation=”center” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” button_one_text=”Vergelijk direct!” button_one_url=”http://www.watkosteencvketel.nl” background_url=”//www.cvketel-feitjes.nl/wp-content/blogs.dir/35/files/sites/35/2016/08/Header-cvketel-feitjes.jpg” background_overlay_color=”rgba(28,28,28,0.39)” parallax=”off” parallax_method=”off” content_orientation=”center” image_orientation=”bottom” subhead_font_size=”25px” subhead_font_size_phone=”10px” subhead_font_size_last_edited=”off|phone” custom_button_one=”on” button_one_bg_color=”#7cda22″ button_one_letter_spacing=”0″ button_one_use_icon=”default” button_one_icon_placement=”right” button_one_on_hover=”on” button_one_letter_spacing_hover=”0″ custom_button_two=”off” button_two_letter_spacing=”0″ button_two_use_icon=”default” button_two_icon_placement=”right” button_two_on_hover=”on” button_two_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” global_module=”1995″ saved_tabs=”advanced,css” max_width=”100%” text_font_size=”16″ text_font_size_phone=”11″ text_font_size_last_edited=”off|phone” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_margin=”|15%||15%” custom_margin_phone=”|1%||1%” custom_margin_last_edited=”on|phone” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Eenvoudig cv-ketels vergelijken

De consument heeft tegenwoordig de keuze uit diverse soorten cv-ketels. De cv-ketels verschillen niet alleen in prijs, maar bijvoorbeeld ook in rendement, duurzaamheid en prestatie. U kunt cv-ketels vergelijken om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt. Door de cv-ketels te vergelijken kiest u de ketel die het beste bij uw woonsituatie en woonwensen aansluit.

Cv-ketels vergelijken op soort

Als u net bent begonnen met oriënteren dan kan de enorme hoeveelheid aan soorten cv-ketels ietwat overweldigend zijn. Daarom is het verstandig om eerst de cv-ketels te vergelijken op soort. Deze vergelijking is de meest eenvoudige vergelijking om te maken. Bovendien sluit u hiermee al heel veel soorten cv-ketels uit, waardoor de keuze al iets gemakkelijker is geworden.
De eerste vergelijking die u kunt maken is die tussen een open en een gesloten cv-ketel. De voorwaarde bij het installeren van een open ketel is dat deze in een ruimte komt waar er voldoende geventileerd kan worden. Als dat bij u niet het geval is, kunt u dit type al wegstrepen.
U kunt ook cv-ketels vergelijken op functie. Kiest u voor een combiketel die voor zowel de centrale verwarming als voor warmwatervoorziening in uw woonhuis zorgt? Of heeft u liever een kleinere solo cv-ketel die enkel voor centrale verwarming kan zorgen? Voor warm water dient u dan nog apart een boiler of geiser aan te schaffen.

Cv-ketels vergelijken op prijs

Op diverse vergelijkingssites kunt u cv-ketels vergelijken op prijs. Een goedkope cv-ketel koopt u al voor 600 euro, terwijl u voor de duurste cv-ketel ongeveer 2500 euro kunt neertellen. De kosten van een cv-ketel kunnen dus behoorlijk verschillen. De prijzen zijn onder andere gebaseerd op merk, rendement en capaciteit. U doet er dus goed aan om eerst uw woonwensen onder de loep te nemen. Als u in een klein en goed geïsoleerd huis woont heeft u aan een cv-ketel met een kleine capaciteit voldoende. Grote, vrijstaande woningen hebben baat bij een cv-ketel met een grotere capaciteit. Daarnaast kunt u van te voren bedenken hoe warm de verschillende vertrekken in uw huis moeten zijn en hoeveel mensen er gebruik maken van de woning.

Cv-ketels vergelijken op rendement

Tot slot kunt u ook cv-ketels vergelijken op rendement. Over het algemeen is het zo dat des te hoger het rendement is, des te prijziger de cv-ketel in de aanschaf is. Maar een hoog rendement wil dus ook zeggen dat de besparing op de stookkosten ook hoger is. Op de langere termijn kunt u dus goedkoper uit zijn met een duurdere cv-ketel. Een vr-ketel is een basis cv-ketel. Het rendement van een vr-ketel is ongeveer 80 procent. Een Hoog rendement ketel heeft standaard een rendement van 100 procent, maar ook hier zijn verschillende categorieën in te vinden. Er bestaan namelijk ook hr-ketels met een rendement van 104 procent en 107 procent.
Naast een Hr-ketel bestaat er ook nog een Hre-ketel, die naast warmte tegelijkertijd energie opwekt. Deze ketel kan u een enorme besparing opleveren op uw maandlasten. Ook een ketel met een HRww indicatie levert een extra besparing op, omdat de ketel dan op een uiterst zuinige en doeltreffende manier warm water produceert.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]