Een cv-ketel kopen is geen goedkope aangelegenheid. Logisch dat op zoek bent naar cv-ketel bespaartips om de kosten zoveel mogelijk te drukken. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel verschillende soorten cv-ketels op de markt. Met deze cv-ketel bespaartips kunt u tot wel 40% besparen op uw cv-ketel.

Kiezen voor een hoog rendement

Voor een nieuwe cv-ketel bent u al gauw een paar honderd euro kwijt. Dan hebben we het nog niet eens over de installatiekosten en de onderhoudskosten. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u direct de juiste aankoop doet, waar u jarenlang plezier van kunt hebben. Daarom geven wij u graag enkele cv-ketel bespaartips, zodat u met een gerust hart een cv-ketel kunt kopen.
De eerste tip die wij u willen meegeven is; kies voor een hoog rendement. Wanneer u cv-ketels gaat vergelijken zal u zien dat een hr-ketel wellicht iets duurder in de aanschaf is dan een “gewone” cv-ketel. Toch kan een hr-ketel u meer geld besparen op de langere termijn. Een normale cv-ketel verspilt ongeveer 20% warmte aan het opwekken van energie. Een hoog-rendement ketel verspilt helemaal niets. Sterker nog; een hre-ketel wekt naast warmte ook elektriciteit op. In plaats van energie verspillen, heeft u dus uw eigen energiecentrale. De besparing met een hr-ketel zal u zien op uw energierekening. U kunt hiermee namelijk aanzienlijk besparen op uw stookkosten.

Meerdere offertes aanvragen

Als u op zoek bent naar cv-ketel bespaartips dan zal u ongetwijfeld heel vaak op het volgende advies stuitten; vergelijk cv-ketel offertes. Het is dan ook een heel eenvoudige manier om uzelf flink wat geld te besparen. Installatiebedrijven hanteren ieder hun eigen tarieven. De kosten van een cv-ketel kunnen per installatiebedrijf verschillen. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u snel zien bij welke installateur het voordeligst uit bent.
Het is verstandig om ook te kijken naar wat een cv-ketel en de installatie u samen gaat kosten. Veel installateurs geven korting op de totaalprijs als u ervoor kiest om de aangeschafte cv-ketel ook door hetzelfde bedrijf te laten installeren. Ook kunt u extra korting regelen door direct een onderhoudscontract voor uw cv-ketel af te sluiten. Als een installatiebedrijf deze korting niet direct aanbiedt kunt u er altijd om vragen.

De beste cv-ketel bespaartips

Hierboven heeft u al enkele handige cv-ketel bespaartips gekregen. Hopelijk leveren de genoemde adviezen u veel voordeel op. Tot slot willen wij u graag nog enkel andere cv-ketel bespaartips geven, waarmee u misschien nog wel veel meer geld kunt besparen.

Tip 1- Subsidie aanvragen

In sommige gemeentes is het mogelijk om subsidie te ontvangen op zeer zuinige cv-ketels. Informeer bij uw gemeenteloket of er subsidieregelingen getroffen kunnen worden. U kunt dan niet alleen besparen op uw stookkosten, maar ook al op de aanschaf van uw cv-ketel.

Tip2 – Collectieve aanschaf

In veel woonwijken komt het voor dat de cv-ketels rond dezelfde tijd vervangen moeten worden. U kunt bij uw buren informeren of zij ook een nieuwe cv-ketel willen installeren.  Als een installatiebedrijf tegelijkertijd meerdere cv-ketels kan installeren in dezelfde buurt, kunt u al besparen op de voorrijkosten. Bovendien kunt u vragen om extra korting, omdat u de installateur in één klap heel veel werk bezorgt.