Gaat u uw combiketel vervangen? Dat is een verstandige keuze. Met een nieuwe combiketel vermindert u de kans op storingen aanzienlijk. Met de nieuwste modellen bespaart u bovendien heel veel geld op uw maandelijkse energiekosten. Waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuwe combiketel en een combiketel offerte leest u in dit artikel.

Kosten combiketel vervangen

De hoogte van de kosten van een combiketel vervangen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste wordt de prijs grotendeels bepaald door de combiketel die u op het oog hebt. Een hoog rendement combiketel is vaak duurder in de aanschaf dan een eenvoudige vr-ketel. Daarbij komen de kosten die de installatie met zich meebrengt. De montagekosten zijn per installatiebedrijf verschillend. Iedere installateur bepaald zijn eigen tarieven, waardoor de combiketel offertes van verschillende bedrijven onderling erg kunnen variëren.
De nieuwprijs van een combiketel varieert rond de 900 euro tot enkele duizenden euro’s. Daarnaast moet u ook nog rekening houden met een paar honderd euro aan installatiekosten en enkele tientjes voor een onderhoudscontract.
U kunt op de kosten van een combiketel vervangen flink besparen door het aanvragen van meerdere offertes voor de klus. Op deze manier kunt u de offertes vergelijken, waardoor u kunt kiezen voor het installatiebedrijf met de voordeligste offerte en de beste service. Installatiebedrijven willen nog wel eens korting geven als u een totaalpakket bij hun afneemt. Dat wil zeggen dat als u een combiketel koopt bij een installatiebedrijf en die ook laat installeren door hetzelfde bedrijf en er bij hen een onderhoudscontract voor afsluit, veel bedrijven bereid zijn om korting te geven op de totaalprijs.

Reden om te vervangen

De grootste reden om uw combiketel te vervangen is wanneer uw combiketel niet meer naar behoren werkt. Als u regelmatig last van storing heeft aan uw combiketel of als het te lang duurt voordat het water warm wordt, dan is dat een teken dat uw combiketel vervangen moet worden.
Een andere reden om uw combiketel te vervangen is om de waarde van uw huis te verhogen. Als u binnenkort uw huis te koop gaat zetten, dan ligt uw huis beter in de markt als deze een nieuwe en energiezuinige combiketel heeft. Huizen met een gunstig energielabel zijn tegenwoordig erg in trek, vanwege eventuele subsidies en de lagere maandlasten.
Een oude combiketel behaalt vaak niet meer het optimale rendement. Dat komt omdat onderdelen zijn versleten en een oudere ketel vaak meer gas verbruikt. Men spreekt over een verouderde ketel bij 12 tot 15 jaar na plaatsing. De besparing die u kunt maken op uw stookkosten is nog een belangrijke reden om uw combiketel te vervangen.

Nieuwe combiketel kiezen

Weet u al welke combiketel u gaat kiezen? Er is tegenwoordig heel veel keuze. Een installateur kan u desgewenst voorzien van deskundig advies. Dankzij de jarenlange ervaring en kennis kunnen zij u informeren wat de beste combiketel deals voor u zijn. Hierbij houden zij onder andere rekening met uw woonwensen, uw type woning en uw budget. Zo maakt u een weloverwogen voor de juiste combiketel waar u jarenlang plezier van zult hebben.