Combiketel offerte onder de loep

Hoe weet u of u met een combiketel offerte de beste deal in handen hebt? Dat weet u alleen maar als u de combiketel offerte vergelijkt met enkele andere offertes van verschillende installatiebedrijven. Wat er allemaal in een offerte hoort te staan en waar u het beste op kunt letten leggen wij graag aan u uit.

Informatie in de combiketel offerte

Wilt u uw oude combiketel vervangen en bent u benieuwd naar de kosten van de combiketel? Dan kunt u een offerte aanvragen bij een installatiebedrijf bij u in de buurt. Een offerte is een aanbod tot het sluiten van een overeenkomst. Hierbij wordt de aanvrager een voorstel gedaan voor de arbeid die geleverd kan worden en wat deze werkzaamheden gaan kosten. Een offerte is meestal vrijblijvend. Dat betekent dat het voorstel niet bindend is en de aanvrager nog nergens aan vast zit. Bovendien is het dan nog mogelijk om over de combiketel offerte te onderhandelen.
Op een combiketel offerte vind u een heleboel informatie van het installatiebedrijf. Hoe gedetailleerd de combiketel offerte is, is per installateur verschillend. Toch moeten de volgende punten op de combiketel offerte terug te vinden zijn, zodat u een duidelijk beeld heeft van wat het bedrijf u kan aanbieden en tegen welke prijs.

De kosten die u op een combiketel offerte kunt terugvinden zijn:

  •      Installatiekosten.
  •      Demonteren en afvoeren van de oude combiketel.
  •      Materiaalkosten.
  •      Voorrijkosten.
  •      Eventuele toeslagen (voor overwerk, werk in het weekend of na 6 uur ’s avonds).
  •      BTW (inclusief of exclusief).

Naast de verschillende kosten kunt u ook terugvinden wat de verwachte levertijd van uw combiketel is en hoe lang de installatie ongeveer zal duren. Een combiketel offerte is helemaal compleet als er ook op vermeld staat wat de kosten zijn van een eventueel onderhoudsabonnement of onderhoudscontract.

Stappenplan offerte aanvragen

Een combiketel offerte aanvragen is heel eenvoudig en toch stelt men de aanvraag dikwijls uit. Mensen zijn vaak bang dat ze toch verplicht zijn om de diensten af te nemen of weten niet hoe een offerte aanvragen nu helemaal in z’n werk gaat.
Een offerte aanvraag kunt u eenvoudig online regelen. Op verschillende sites kunt u door middel van het invullen van uw postcode en het beantwoorden van een aantal simpele vragen een persoonlijke offerte via de mail ontvangen, die geheel op uw woonwensen is aangepast. U hoeft hierbij alleen aan te geven in wat voor type woning de combiketel geïnstalleerd gaat worden, waar deze wordt geplaatst en of u nog eventuele eisen heeft wat betreft de capaciteit van de ketel. Binnen enkele werkdagen kunt u al een combiketel offerte op maat tegemoet zien.

Het belang van offertes vergelijken

Door offertes te vergelijken van verschillende installatiebedrijven kunt u er snel achter komen welke installateur u het meest geschikt vindt voor de klus. Controleer hierbij niet alleen de totale kosten, maar vergelijk ook de afzonderlijke kosten, zoals materiaalkosten en uurtarieven. Indien een offerte niet voldoende duidelijkheid verschaft over het tot stand komen van de geraamde kosten of over wat er bij de kosten allemaal inbegrepen zit kunt u altijd vragen om meer informatie. Alleen op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken voor de beste service voor de allerlaagste prijs.