Wat is een combiketel?

Een combiketel is een ketel die zowel de verwarming van de woning als het verzorgen van warm water op zich neemt. De naam combiketel is dan ook simpelweg ontstaan doordat deze beide functies in 1 ketel zijn verwerkt. Naast een standaard combiketel, zijn hier ook speciale Hoge Rendements versies van, de zogenaamde HR-combiketel. Waarom er gekozen kan worden voor een combiketel boven een CV-ketel zal later worden toegelicht, hier zit namelijk een groot verschil in wat eigenlijk al beetje is prijs gegeven.

Het verschil met een normale CV-ketel

Het grote verschil met een normale CV-ketel is het warme water. Bij een standaard CV-ketel wordt enkel de centrale verwarming geregeld. Dit houdt de woning op een goede temperatuur, maar naast de verwarming wordt er ook nog warm water uit de kraan/douche gehaald. Bij een soloketel zit dit hier dus niet bij inbegrepen en zal hiervoor een aparte boiler aangeschaft moeten worden. Deze boiler zorgt dan voor het warme water.

Voordelen van een combiketel

Het gebruik van een combiketel heeft verschillende voordelen. Het grootste verschil zit hem in het gasverbruik. Bij twee aparte installaties, een CV-ketel en een boiler, zal het gasverbruik hoger liggen dan bij een combiketel. De kostenbesparing op de energie rekening zal daarom al voldoende moeten zijn. Toch is er nog een voordeel en dat is het zicht, alles zit mooi in 1 systeem. Een boiler is vaak toch een vaak lelijk en valt veel op. Met een mooie kast om de combiketel ziet deze er al gelijk een stuk fatsoenlijker uit.

Hulp bij de aanschaf

Ook nog tussen combiketels is er veel keuze. Hierbij is de aanschafprijs en het rendement waarschijnlijk belangrijk om de keuze op te baseren. Aangezien de markt veel veranderd raden wij aan om een CV-ketel installateur hierover te informeren.
Het vergelijken van deze installateurs geeft altijd goed inzicht in de mogelijkheden. Zo is het zeer gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend 6 ketel installateurs bij u in de regio en bespaar direct al op de aansluitingskosten!